Κυριακή, 19 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Καλαμάτα: Δυναμική έναρξη για το 24ο Φεστιβάλ Χορού
[Euronews]: Καλαμάτα: Δυναμική έναρξη για το 24ο Φεστιβάλ Χορού

[Euronews]: Καλαμάτα: Δυναμική έναρξη για το 24ο Φεστιβάλ Χορού

Δυναμικά ξεκίνησε φέτος το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Η διοργάνωση που πραγματοποιείται από τις 13-22 Ιουλίου, φιλοξενεί 20 ξένους δημιουργούς και σημαντικούς Έλληνες ερμηνευτές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαφορετικά είδη χορού: από ακροβατικά και σύγχρονο χορό, μέχρι street dance και χορευτικές εγκαταστάσεις.

Cie CirconcentriqueLaurent Cahu

«Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος. Δηλαδή καλέσαμε πολυδιάστατους δημιουργούς, πολυδιάστατους δασκάλους και ερμηνευτές για να ξεπεράσουν πραγματικά τα όρια του σώματος. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα γιατί για να εμπνεύσουμε τις νέες γενιές χορευτών και θεατών, πρέπει να τους δείξουμε πολύ ωραία παραδείγματα ερμηνευτών. Να τους συγκινήσουμε, να τους εμπνεύσουμε και να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν παρακάτω» επισημαίνει η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, χορογράφος και χορεύτρια Λίντα Καπετανέα.

Οι ξένοι δημιουργοί που δίνουν φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στην Καλαμάτα προέρχονται από Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισπανία, Βέλγιο, Μοζαμβίκη, Ελβετία, Σλοβακία, Ιταλία, Ισραήλ, Σουηδία και Ιρλανδία. Μεταξύ αυτών, πρωταγωνιστούν ο Olivier De Sagazan, που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Josef Nadj, που συμμετέχει με παράσταση αλλά και έκθεση φωτογραφίας, ο πρωτοπόρος Wim Vandekeybus με την ιστορική ομάδα Ultima Vez, η Svalbard Company, το δίδυμο Marquese Scott και Poppin John, που επίσης πρωτοεμφανίζονται στην Ελλάδα, η Compañia Sharon Fridman, που άνοιξε θεαματικά το Φεστιβάλ, αλλά και πολλοί άλλοι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!