Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ιταλία: Στο έλεος πυρκαγιών και εμπρηστών
[Euronews]: Ιταλία: Στο έλεος πυρκαγιών και εμπρηστών

[Euronews]: Ιταλία: Στο έλεος πυρκαγιών και εμπρηστών

Πυρκαγιά που μαίνεται το τελευταίο 24ωρο απειλεί το αρχαιολογικό πάρκο του Αγκριτζέντο στη Σικελία. Ο χώρος που ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι η πόλη της αρχαιότητας Ακράγας, από τις επιφανέστερες της Μεγάλης Ελλάδας.

Δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή έχουν αποκλειστεί δυσχεραίνοντας την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη και στην περιοχή της Καλαβρίας. Στην πόλη Κοζέντσα, γνωστή από την αρχαιότητα ως Κωνσεντία, οι φλόγες απείλησαν κατοικίες.

Στην επαρχία Ραγκούζα της Σικελίας συνελήφθη εθελοντής πυροσβέστης με την κατηγορία της συμμετοχής σε δίκτυο εθελοντών πυροσβεστών οι οποίοι έβαζαν φωτιές ώστε στη συνέχεια να καλούνται να τις σβήσουν και να πληρωθούν το ωρομίσθιο των 10 ευρώ. Η αστυνομία ερευνά ακόμη 15 άτομα.

Ο Αντονίνο Μοραμπίτο, εκπρόσωπος της περιβαλλοντικής οργάνωσης Legambiente και συγγραφέας της έκθεσης της οργάνωσης για τις πυρκαγιές το 2017 στην Ιταλία, εξηγεί: «Τα αίτια των πυρκαγιών είναι τυπικά για την περιοχή της Μεσογείου: σχετίζονται με τους βοσκότοπους, την ανανέωση των βοσκότοπων αλλά σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε την διαφθορά, όπως η ανάθεση της συντήρησης των δασικών εκτάσεων που δεν εκτελείται όπως πρέπει και κατά συνέπεια η φωτιά αποτελεί τρόπο εξάλειψης των αποδείξεων για τις κακές αναθέσεις ή την ευκαιρία για δημιουργία εποχικών θέσεων εργασίας, άρα το κίνητρο για να μπει μια φωτιά είναι οι θέσεις εργασίας και αυτό δυστυχώς συνέβη τις προηγούμενες μέρες».

Από την αρχή του καλοκαιριού 371 δασικές πυρκαγιές κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις στην Ιταλία. Πρόκεται για τον μεγαλύτερο αριθμό πυρκαγιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Ανταπόκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ η Ιταλία έρχεται δεύτερη στις απώλειες δασικών εκτάσεων εξαιτίας πυρκαγιών μετά την Πορτογαλία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!