Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ισπανία: Ορκίστηκε η κυβέρνηση Σάντσεθ – Ιγκλέσιας
[Euronews]: Ισπανία: Ορκίστηκε η κυβέρνηση Σάντσεθ – Ιγκλέσιας

[Euronews]: Ισπανία: Ορκίστηκε η κυβέρνηση Σάντσεθ – Ιγκλέσιας

Ενώπιον συντάγματος κι άνακτα, Φιλίππου του 6ου, οι Πέδρο Σάντεθ και Πάμπλο Ιγκλέσιας ορκίστηκαν κατά την επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης της Ισπανίας, της πρώτης συνασπισμού στην σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Ύστερα από ενάμιση χρόνο πολιτικού αδιεξόδου και δύο εκλογικών αναμετρήσεων οι ηγέτες των Σοσιαλιστών και των Podemos κατέληξαν τελικά σε μία συμφωνία, που από πολλούς πολιτικούς αναλυτές χαρακτηρίζεται αναγκαστική διαβίωση προκειμένου η χώρα να μπορέσει να προχωρήσει.

Στο γεμάτο συμβιβασμούς σχήμα των τεσσάρων αντιπροέδρων της κυβέρνησης ο Πάμπλο Ιγκλέσιας αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ατζέντας 2030.

Η Ιρένε Μοντέρο, σύντροφος και μητέρα τριών παιδιών με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, αναλαμβάνει το νεοσύστατο Υπουργείο Ισότητας.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο των 22 μελών συνεδριάζει την Τρίτη για πρώτη φορά ενώ την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι πρώτες αποφάσεις.

Το πλέον φλέγον από τα θέματα στην ημερησία διάταξη είναι το ζήτημα της Καταλονίας, ενώ σε επικίνδυνη ισορροπία αναμένεται να εξελιχθεί η οικονομική πολιτική.

Σοσιαλιστές και Podemos έχουν καταλήξει σε ένα πακέτο κοινωνικών μέτρων όπως τα αποκαλούν κάποια εκ των οποίων έρχονται σε αντίθεση με τις επιταγές των Βρυξελλών για διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!