Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΥΠΕΣ Κύπρου: Αυξάνονται τα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Κύπρο
[Euronews]: ΥΠΕΣ Κύπρου: Αυξάνονται τα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Κύπρο

[Euronews]: ΥΠΕΣ Κύπρου: Αυξάνονται τα κέντρα υποδοχής προσφύγων στην Κύπρο

Το Υπουργείο Εσωτερικών με τη βοήθεια της ΕΕ προχωρεί στη δημιουργία ακόμα ενός ή δύο κέντρων υποδοχής προσφύγων χωρητικότητας περίπου 1000 ατόμων, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές, όπως ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ύστερα από ενημερωτική συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι έχουν βελτιωθεί πολύ οι υποδομές για τους πρόσφυγες στην Κοφίνου, στην οποία φιλοξενούνται 330 άτομα, παρά το γεγονός ότι το κέντρο είναι δυναμικότητας 400 ατόμων.

Σίγουρα, είπε, δεν μπορούν να φιλοξενηθούν όλοι οι αιτητές ασύλου σε κέντρα υποδοχής, αφού αυτή τη στιγμή είναι 15.000, ενώ σε άλλες 15.000 έχει δοθεί καθεστώς προστασίας και γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

«Δρομολογείται και με τη βοήθεια της ΕΕ η δημιουργία ακόμα ενός ή δύο κέντρων υποδοχής με χωρητικότητα περίπου 1000 ατόμων. Γίνεται επίσης επέκταση και στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας “Πουρνάρα” και διαχωρίζεται ένα μέρος του “Πουρνάρα” για πιο ευάλωτες ομάδες. Υπάρχει ένα σχέδιο δράσης στο οποίο συμφωνούμε και με την ίδια την ΕΕ για να προχωρήσουμε», είπε.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν μπορεί να γεμίσει η Κύπρος με 30-40 κέντρα υποδοχής και να καταντήσει «αποθήκη ψυχών», παραπέμποντας στην έκφραση του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν μπορούν μικρές χώρες όπως η Κύπρος ή άλλες χώρες στα σύνορα της ΕΕ, με δύσκολες περιοχές όπως η Μ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!