Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Υπέρ της Ευρώπης, κατά της διαφθοράς
[Euronews]: Υπέρ της Ευρώπης, κατά της διαφθοράς

[Euronews]: Υπέρ της Ευρώπης, κατά της διαφθοράς

Το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στη Ρουμανία. Το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 49%, ενώ το 2014 δεν είχε ξεπεράσει το 32%. Η αντιπολίτευση νίκησε, ενώ το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα υπέστη την 1η του ήττα, εδώ και 10 χρόνια.

Η καταδίκη του Λίβιου Ντραγκνέα , ηγέτη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος για διαφθορά προκαλεί έντονες αναταράξεις, ενώ το Βουκουρέστι βρίσκεται στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Αναλυτές υποστηρίζουν πως οι φιλοευρωπαίοι ψηφοφόροι έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

«Υπήρχαν κάποια μηνύματα, υπήρχαν κάποιες αντιευρωπαϊκές αντιλήψεις, οι οποίες και υιοθετήθηκαν από την πολιτική ηγεσία της χώρας. Όμως απέτυχαν, δεν κατάφεραν να κερδίσουν την υποστήριξη της κοινής γνώμης. Νομίζω πως πλέον είναι σαφές: Για τη Ρουμανία και για τους πολίτες της, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο δρόμος που θέλουμε να βαδίσουμε, αυτή είναι η οικογένεια στην οποία θέλουμε να ζήσουμε» δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Κριστιάν Ντιακονέσκου.

Πολλοί ακτιβιστές, αλλά και δημοσιογράφοι προσπάθησαν να πείσουν τους πολίτες να ψηφίσουν, διότι η φωνή τους πρέπει να ακουστεί. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Europa FM ηγήθηκε της εκστρατείας «Όλοι για την Ευρώπη».

«Η πλειοψηφία των Ρουμάνων νιώθει πως ανήκει στην Ευρώπη. Ακόμη, έχουμε πολλούς μετανάστες. Υπολογίζεται πως 5 εκατομμύρια Ρουμάνοι εργάζονται στο εξωτερικό, κυρίως στη Δυτική Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!