Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΗΠΑ: Προ των πυλών η επιδημία ιλαράς
[Euronews]: ΗΠΑ: Προ των πυλών η επιδημία ιλαράς

[Euronews]: ΗΠΑ: Προ των πυλών η επιδημία ιλαράς

Στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 25ετίας έφτασε φέτος ο αριθμός κρουσμάτων ιλαράς στης ΗΠΑ, με την χώρα πλέον να κινδυνεύει να θεωρείται ότι δεν έχει εκμηδενίσει τα κρούσματα της ασθένειας.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει από την αρχή της χρονιάς και έως χθες τα 971, , αριθμός ρεκόρ από το 1992 οπότε όλη τη χρονιά είχαν καταγραφεί 963 κρούσματα.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν το 2000 ότι είχαν «εκμηδενίσει» τα κρούσματα ιλαράς , έναν στόχο που είχαν θέσει το 1966 όταν ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά της ασθένειας αυτής. Αυτό σημαίνει ότι δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα της ασθένειας επί 12 συνεχείς μήνες.

Τώρα η εξάπλωση της ασθένειας στην περιοχή της Νέας Υόρκης είναι αυτό που ανησυχεί τις αρχές. Επισήμως η επιδημία ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 στη Νέα Υόρκη και στη γειτονική κομητεία Ρόκλαντ την 1η Οκτωβρίου. Αν εξακολουθήσει να μεταδίδεται για ακόμη τέσσερις μήνες, οι ΗΠΑ δεν θα μπορούν πλέον να λένε ότι έχουν «εκμηδενίσει» τα κρούσματα της ασθένειας.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου ότι είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς, κυρίως στις συνοικίες όπου ζουν οι υπερορθόξοι Εβραίοι, που έχουν πληγεί περισσότερο από την ασθένεια, στην πόλη καταγράφηκαν τον Απρίλιο 173 κρούσματα ιλαράς και 60 τον Μάιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!