Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΗΠΑ-Κίνα: Χωρίς εμπορική συμφωνία-Η Ουάσινγκτον ξεκίνησε επιβολή επιπλέον δασμών
[Euronews]: ΗΠΑ-Κίνα: Χωρίς εμπορική συμφωνία-Η Ουάσινγκτον ξεκίνησε επιβολή επιπλέον δασμών

[Euronews]: ΗΠΑ-Κίνα: Χωρίς εμπορική συμφωνία-Η Ουάσινγκτον ξεκίνησε επιβολή επιπλέον δασμών

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των συνομιλιών των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή στον αντιπρόσωπο των ΗΠΑ για το εμπόριο να ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής υψηλότερων τελωνειακών δασμών σε όλα τα εναπομείναντα προϊόντα που εισάγει η χώρα του από την Κίνα. Η αξία των κινεζικών προϊόντων στα οποία θα επιβληθούν υψηλότεροι δασμοί στο πλαίσιο των νέων τιμωρητικών μέτρων της Ουάσινγκτον ανέρχεται κατά προσέγγιση «σε 300 δισεκατομμύρια δολάρια».

«Τις δύο τελευταίες ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είχαν ειλικρινείς και εποικοδομητικές συζητήσεις, ο πρόεδρος Σι κι εγώ έχουν μια δυνατή σχέση και οι συζητήσεις θα συνεχίσουν στο μέλλον. Στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλλαν δασμούς στην Κίνα», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λίου Χε, έπειτα από την ολοκλήρωση του νέου γύρου συνομιλιών, έκανε επίσης λόγο για «έντιμες» και «εποικοδομητικές» συζητήσεις.

Το Πεκίνο εναντιώνεται σθεναρά στη νέα ομοβροντία αυξήσεων των τελωνειακών δασμών των ΗΠΑ και προειδοποιεί ότι θα αναγκαστεί να ανταποδώσει την κίνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!