Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
32 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η “εκκεντρική” παρέλαση των καπέλων του Άσκοτ
[Euronews]: Η “εκκεντρική” παρέλαση των καπέλων του Άσκοτ

[Euronews]: Η “εκκεντρική” παρέλαση των καπέλων του Άσκοτ

Οι καθιερωμένες Βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ ξεκίνησαν στη Μεγάλη Βρετανία και όπως κάθε χρόνο ο άτυπος «διαγωνισμός» των Βρετανίδων για το πιο εντυπωσιακό και εκκεντρικό καπέλο είναι αυτός που κλέβει την παράσταση.

Οι στυλιστικές επιλογές της υψηλής κοινωνίας της Γηραιάς Αλβιώνας τραβάνε πάντοτε τα φλας των φωτογράφων σε ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά γεγονότα της χρονιάς.

Το φεστιβάλ ιπποδρομιών του Άσκοτ διεξάγεται από το 1711 και συγκαταλέγεται στις πιο ιστορικές ιπποδρομίες παγκοσμίως. Διαρκεί πέντε ημέρες και την τρίτη ημέρα διεξάγεται η μεγαλύτερη κούρσα (featured race), το γνωστό Gold Cup, ενώ περισσότεροι από 300 χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται κάθε χρόνο τη διοργάνωση.

Η κούρσα είναι στενά συνδεδεμένη με τη βρετανική Βασιλική οικογένεια. Η βασίλισσα Άννα ήταν η πρώτη που διοργάνωσε κούρσα στο Άσκοτ το 1711, όταν στις 11 Αυγούστου, επτά άλογα με τους αναβάτες τους διαγωνίστηκαν με έπαθλο το «δίσκο της αυτού μεγαλειότητος» και χρηματικό ποσό των 100 γκινέων.

Κάθε χρόνο το Άσκοτ φιλοξενεί 26 κούρσες επίπεδων ιπποδρομιών, εκ των οποίων οι 18 διεξάγονται μεταξύ των μηνών Μαΐου και Οκτωβρίου. Φιλοξενεί όμως και σημαντικότατες κούρσες με εμπόδια, κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Το αποκορύφωμα όμως είναι τον Ιούνιο με την Βασιλική κούρσα και το Gold Cup της τρίτης ημέρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!