Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Gitex: Η Έκθεση Τεχνολογίας Πληροφοριών του Κόλπου
[Euronews]: Gitex: Η Έκθεση Τεχνολογίας Πληροφοριών του Κόλπου

[Euronews]: Gitex: Η Έκθεση Τεχνολογίας Πληροφοριών του Κόλπου

Κάθε χρόνο 150.000 άνθρωποι έρχονται στο Ντουμπάι για να επισκεφτούν την Έκθεση Τεχνολογίας Πληροφοριών του Κόλπου, την Gitex. Είμαστε εδώ γιατί φέτος θα είναι μια καθοριστική στιγμή για τον ερχομό του 5G. Έξυπνες πόλεις και πώς τα μεγάλα δεδομένα καθορίζουν την τεχνητή νοημοσύνη. Είναι η 39η διοργάνωση και πάνω από 4.500 εταιρίες παρουσίασαν καινοτομίες και τεχνολογικές εφαρμογές που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

«Η τεχνολογία δεν έχει σημασία εκτός κι αν κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείται και πώς εφαρμόζεται σε διαφορετικούς τομείς και πεδία. Χωρίς αυτήν, δεν μπορεί να υπάρξει βελτίωση των επιχειρήσεων, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Στην Gitex, είμαστε περήφανοι ότι παρουσιάζουμε πολλά παραδείγματα εφαρμογής της. Κάνουμε τη διοργάνωση προσβάσιμη και κατανοητή σε όλους για να καταλάβουν ότι η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα, δίνοντας άλλη διάσταση σε ο,τι κάνουμε» τονίζει η Τρίξι Λομίρμαντ, Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου του Ντουμπάι.

Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι η μεγαλύτερη εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης θα οδηγήσει σε αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 14%. Αυτό ισοδυναμεί με 14,1 τρις ευρώ, ή με το συνολικό ΑΕΠ της Ευρώπης το 2016. Θα προσφέρει επίσης 110 δις ευρώ στην οικονομία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τα δεδομένα σε όλους τους τομείς. Αυτό που θα τη βοηθήσει να εξαπλωθεί γρηγορότερα και περισσότερο είναι το ασύρματο δίκτυο πέμπτης γενιάς, 5G.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!