Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Για «ιστορικό λάθος» μιλούν Κόντε και Ζάεφ
[Euronews]: Για «ιστορικό λάθος» μιλούν Κόντε και Ζάεφ

[Euronews]: Για «ιστορικό λάθος» μιλούν Κόντε και Ζάεφ

Ιστορικό λάθος χαρακτήρισαν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να μην αρχίσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ επισκέφθηκε την Τρίτη (29/10) τη Ρώμη έπειτα από πρόσκληση του Ιταλού ομολόγου του, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ιταλίας για επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας με την ΕΕ.

«Απομένει να καταλάβουμε τους συγκεκριμένους λόγους για την μη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών να εργαζόμαστε, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να φθάσουμε σύντομα σε μια απόφαση. Συντελέστηκε ένα ιστορικό λάθος, πολύ σοβαρό, το οποίο θα πρέπει σύντομα να επανορθώσουμε», τόνισε μετά την συνάντηση ο Τζουζέπε Κόντε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως η ενταξιακή διαδικασία πρέπει να συνεχισθεί και είναι ανάγκη η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Υπενθύμισε επίσης ότι η Ιταλία υποστήριζε ανέκαθεν την ένταξη των Βαλκανίων στην ΕΕ και την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση. Είναι μια περιοχή καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια και σταθερότητα της Ευρώπης και της Μεσογείου, τόνισε.

«Ο λαός μας δέχθηκε με απογοήτευση την απόφαση της Συνόδου Κορυφής την οποία θεωρεί άδικη», δήλωσε από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!