Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γερμανία: Αντιπαράθεση Μέρκελ- Ζεεχόφερ για το προσφυγικό
[Euronews]: Γερμανία: Αντιπαράθεση Μέρκελ- Ζεεχόφερ για το προσφυγικό

[Euronews]: Γερμανία: Αντιπαράθεση Μέρκελ- Ζεεχόφερ για το προσφυγικό

Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ και της Καγκελαρίου Μέρκελ για το προσφυγικό συνεχίζεται.

Ο Ζεεχόφερ ανέβαλε την προγραμματισμένη ανακοίνωση του σχεδίου του για την πολιτική ασύλου και αιτία φέρεται να είναι η διάσταση απόψεων με τη Μέρκελ.

Η Καγκελάριος κάλεσε σε συνομιλίες τον Ζεεχόφερ, τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Σόντερ, και άλλους, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα. Η Μέρκελ λέγεται ότι τους πρότεινε έναν συμβιβασμό τον οποίο απέρριψαν.

«Εδώ και πολύ καιρό πάμε από συμβιβασμό σε συμβιβασμό στο θέμα της πολιτικής για τους πρόσφυγες, χωρίς να λαμβάνουμε βασικές και ξεκάθαρες αποφάσεις. Πρέπει να θέσουμε και πάλι υπό έλεγχο την κατάσταση στη Γερμανία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών επιθυμεί να απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα στους αιτούντες ασύλο που έχουν έλθει στην ΕΕ μέσω ενός άλλου κράτους μέλους για παράδειγμα την Ελλάδα ή την Ιταλία, αλλά και σε όλους εκείνους που στο παρελθόν είχαν απελαθεί από τη χώρα. Η Μέρκελ θεωρεί ότι κάτι τέτοιο τορπιλίζει τις προσπάθειες για μια κοινή ρύθμιση των ευρωπαίων εταίρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!