Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γερμανία: Άνοδος αλλά όχι… εκτόξευση για την Ακροδεξιά
[Euronews]: Γερμανία: Άνοδος αλλά όχι… εκτόξευση για την Ακροδεξιά

[Euronews]: Γερμανία: Άνοδος αλλά όχι… εκτόξευση για την Ακροδεξιά

Ανάσα ανακούφισης για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία έφεραν τα αποτελέσματα των κρίσιμων τοπικών εκλογών σε δυο κρατίδια στα ανατολικά.

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ στη Σαξονία και οι Σοσιαλδημοκράτες, κυβερνητικοί της εταίροι, στο Βραδεμβούργο, είδαν τη δύναμή τους να συρρικνώνεται σημαντικά αλλά πέτυχαν τον αντικειμενικό τους στόχο: Κράτησαν στην πρωτιά απέναντι στην ακροδεξιά.

Στην Σαξονία, όπου η AfD αναδείχθηκε στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017 πρώτο κόμμα, το CDU κατόρθωσε τελικά να παραμείνει στην πρώτη θέση με 32,3%, έστω και με σοβαρές απώλειες (-7,1). Η ακροδεξιά έφθασε στο 27,3%, ενισχυόμενη κατά 18,1 μονάδες από τις εκλογές του 2014,εκτοπίζοντας την Αριστερά στην τρίτη θέση, με 10,6% (από 18,9). Το SPD συγκέντρωσε στο κρατίδιο το χειρότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ σε οποιοδήποτε κρατίδιο, συρρικνούμενο στο 7,9% (από 12,4), ενώ οι Πράσινοι αύξησαν και εδώ τις δυνάμεις τους και έφθασαν στο 8,8% από 5,7% το 2014.

«Τα καταφέραμε. Και αυτό είναι το μήνυμα που στείλαμε από την Σαξονία. Μια μεγάλη πλειοψηφία στηρίζει τη θετική εκπροσώπηση αυτού του κρατιδίου και επιθυμεί να πετύχουμε πράγματα. Η θετική πλευρά της Σαξονίας κέρδισε. Χίλια ευχαριστώ σε όλους εσάς», δήλωσε ο υποψήφιος του CDU, Μίχαελ Κρέμτσερ, μετά την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Εκμεταλλευόμενο την οργή για το μεταναστευτικό και τις αντιδημοφιλείς πολιτικές της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλάγης, το AfD κατέγραψε στη Σαξονία το υψηλότερο ποσοστό σε όλη τη Γερμανία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!