Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Γεωργία και ο ρόλος της στο νέο δρόμο του Μεταξιού
[Euronews]: Η Γεωργία και ο ρόλος της στο νέο δρόμο του Μεταξιού

[Euronews]: Η Γεωργία και ο ρόλος της στο νέο δρόμο του Μεταξιού

Η κατασκευή ενός από τους πιο γρήγορους άξονες του νέου Δρόμου του Μεταξιού συζητήθηκε στην Τιφλίδα, κατά τη διάρκεια του Φόρουμ «Belt and Road» .

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στην Κίνα, η οποία θέλει να συνδέσει ξανά την Ευρώπη με την Ασία. Στο πρότζεκτ συμμετέχουν περισσότερες από 60 χώρες, το 65% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 1/3 του παγκόσμιου ΑΕΠ. Η Γεωργία κατέχει ρόλο κλειδί σ’ αυτή τη σύνδεση.

«Πιστεύουμε ότι ο δρόμος μέσω των χωρών της Κεντρικής Ασίας και του Νότιου Καυκάσου είναι πολύ ανταγωνιστικός. Η Γεωργία, που έχει ένα πολύ καλό επιχειρηματικό περιβάλλον όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε όλο τον κόσμο, μπορεί να γίνει κόμβος logistics, εμπορίου και διέλευσης για όλη την περιφέρεια» επισημαίνει ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Γκιόργκι Κριβικασβίλι.

Η Γεωργία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα των υποδομών που είναι αναγκαίες για αυτό τον νέο οδικό άξονα. Το 2020 θα ολοκληρωθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος της χώρας που θα συνδέει τη δυτική με την ανατολική πλευρά της χώρας, μήκους 185 χλμ.

Το νέο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, Ανάκλια θα είναι το πρώτο λιμάνι στη χώρα που θα μπορεί να φιλοξενεί τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία με κοντέινερ. Η συνολική του δυνατότητα θα φτάνει τα 100 εκατομμύρια τόννους:

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα έργα στα τέλη της χρονιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!