Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γενεύη: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το νέο Σύνταγμα
[Euronews]: Γενεύη: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το νέο Σύνταγμα

[Euronews]: Γενεύη: Ξεκίνησαν οι συνομιλίες συριακής κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το νέο Σύνταγμα

Οι συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Συρίας για το νέο Σύνταγμα ξεκίνησαν στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, Γκέιρ Πέντερσεν, εγκαινίασε την πρώτη συνεδρίαση της Συνταγματικής Επιτροπής, η οποία αποτελείται από 150 αντιπροσώπους από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και την κοινωνία των πολιτών της Συρίας.

Τη έναρξη των συζητήσεων χαιρέτισε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που συναντήθηκε λίγο νωρίτερα στη Γενεύη με τους ομολόγους του από το Ιράν και τη Ρωσία. Ο Τσαβούσογλου προειδοποίησε:

«Αν δούμε τυχόν τρομοκράτη της συριακής κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στη βορειοανατολική Συρία, δεν θα διστάστουμε να τον εξοντώσουμε».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, τόνισε:

«Είναι σημαντικό όλοι μας να επιμείνουμε στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας. Πιστεύουμε ότι το έδαφος της Συρίας θα πρέπει να ελέγχεται από την κυβέρνηση και από τις στρατιωτικές ένοπλες δυνάμεις της Συρίας. Αυτοί θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για να παρέχουν ασφάλεια στη Συρία και στους γείτονες της Συρίας».

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ξεκαθάρισε:

«Η κοινή δήλωση των υπουργών επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να εξαρθρώσουμε την τρομοκρατία σε όλες τις εκδηλώσεις της σε αυτήν τη χώρα. Επιπλέον, επιβεβαιώνει ότι δεν ανεχόμαστε οποιαδήποτε διάσπαση στην επικράτεια της Συρίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!