Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γαλλία: Τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού στην Ευρώπη
[Euronews]: Γαλλία: Τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού στην Ευρώπη

[Euronews]: Γαλλία: Τα πρώτα κρούσματα κοροναϊού στην Ευρώπη

Αποτελεί συνηθισμένη εικόνα στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης.Οι πρόσθετοι έλεγχοι αφίξεων από την Κίνα αποτελούν την πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον ενός αόρατου εχθρού. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι υγειονομικές αρχές κινητοποιήθηκαν στην εφαρμογή συντονισμένου σχεδίου.

Ο έγκαιρος εντοπισμός είναι το κλειδί.Όπως αναφέρει η Ανιές Μπιζίν, υπουργός Υγείας Γαλλίας:«Είμαστε ήδη έτοιμοι στη Γαλλία. Μπορούμε να κάνουμε τον έλεγχο μέσα σε λίγες ώρες και έχουμε εφαρμόσει συγκεκριμένα πρωτόκολλα για όλους τους πιθανούς ασθενείς στη Γαλλία. Όλα τα νοσοκομεία ξέρουν τι να κάνουν,τα ασθενοφόρα και οι υπηρεσίες κρίσεων είναι σε συναγερμό.»

Μέσα σε λίγες ημέρες από την εμφάνιση της επιδημίας, οι Γερμανοί ερευνητές ανέπτυξαν μια διαδικασία έλεγχων που και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται στην Κίνα. Το πρόβλημα για τους υγειονομικούς υπαλλήλους είναι ότι τα συμπτώματα είναι παρόμοια με την εποχική γρίπη.

Σύμφωνα με τον Πάσι Πέντινεν,ειδικός λοιμωξιολόγος, Ευρωπαϊκό Κέντρο για την πρόληψη και τον έλεγχο των ασθενειών:«Αν κάποιος έχει σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα, βήχα, πυρετό, δύσπνοια και έχει βρεθεί στη Γουχάν τις τελευταίες 14 ημέρες ή έχει έρθει σε επαφή με κάποιον που είναι επιβεβαιωμένο κρουσμα, αυτές είναι οι περιπτώσεις που πρέπει να εξετάσουμε για το νέο κοροναϊό. Σε καμία άλλη περίπτωση, σε αυτό το στάδιο».

Παρά τις προσπάθειες, οι αρχές φοβούνται ότι είναι θέμα χρόνου πότε θα γίνει η πρώτη αναφορά για πιθανό κρούσμα στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!