Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Γαλλία: Η αβεβαιότητα «πνίγει» τους φοιτητές
[Euronews]: Γαλλία: Η αβεβαιότητα «πνίγει» τους φοιτητές

[Euronews]: Γαλλία: Η αβεβαιότητα «πνίγει» τους φοιτητές

Η αβεβαιότητα προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους φοιτητές της Γαλλίας. Η Λάουρα είναι 19 ετών. Ήρθε στην Λυών για να σπουδάσει Συγχρονη Λογοτεχνία. Πέρυσι, την πρώτη της χρονιά στη Σχολή, τα κατάφερε πολύ δύσκολα. Ελαβε μια υποτροφία για τις σπουδές της αλλά δεν αρκούσε ούτε για τα βασικά της έξοδα. Συντομα αναγκάστηκε να πιάσει δουλειά για να μπορέσει να τροφοδοτήσει τα όνειρά της.

«Για τρεις μήνες, ελάμβανα 392 ευρώ και με αυτά έπρεπε να πληρώσω το ενοίκιο, που είναι 391 ευρώ. Συνεπώς μου έμενε ένα ευρώ το μήνα για να ζήσω. Ήταν μια πραγματική πάλη. Δεν τρώγαμε τίποτα ή τρώγαμε μακαρόνια κάθε μέρα. Δεν μπορούσαμε να πάμε σε γιατρούς. Συνεπώς έχανα μαθήματα και ναι, τελικά έπεσε η απόδοση και οι βαθμοί μου», λέει η ίδια η Λάουρα στο euronews.

Τελικά, έλαβε ένα επιπλέον βοήθημα 200 ευρώ για να καλύψει μέρος των εξόδων στέγασης, αλλά και πάλι οι δυσκολίες είναι πολλές. Η δημοσιογράφος του euronews Ραφαέλα Βιβέντ μεταδίδει:

«Πολλοί φοιτητές στη Γαλλία βιώνουν αυτήν την αρνητική πραγματικότητα. Σύμφωνα με μια έρευνα, το 20% των φοιτητών ζούσε κάτω από το όριο της φτώβχειας το 2016. Πρόκειται για μια κατάσταση που μερικές φορές οδηγεί σε απεγνωσμένες πράξεις. Την περασμένη Παρασκευή ένας 22χρονος φοιτητής αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το περιφερειακό γραφείο του Ιδρυματος Πανεπιστημιακών Υποτροφιών στη Λυών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!