Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: G7: Δυσφορία Ηνωμένων Πολιτείων για την επίσκεψη Ζαρίφ
[Euronews]: G7: Δυσφορία Ηνωμένων Πολιτείων για την επίσκεψη Ζαρίφ

[Euronews]: G7: Δυσφορία Ηνωμένων Πολιτείων για την επίσκεψη Ζαρίφ

Αίσθηση προκάλεσε η απρόσμενη επίσκεψη τ ου υπουργού εξωτερικών του Ιράν στη σύνοδο των G7 στην πόλη Μπιαρίτς της Γαλλίας. Ο Τζαβάντ Ζαρίφ συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν, όμως δεν είχε καμία επαφή με την αμερικανική αποστολή.

Η Ουάσιγνκτον δεν κρύβει την έκπληξη της, αλλά και την δυσαρέσκεια της γι αυτη την ανατροπή στοπρόγραμμα της συνόδου. Πηγές του Λευκού Οίκου σημειώνουν πως δεν είχαν καμία ενημέρωση πως και κάποια στιγμή ο Πρόεδρος Τραμπ απλά ενημερώθηκε για τον ερχομό του Ιρανού αξιωματούχου. Η Γαλλική προεδρία απαντά πως δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην ενημέρωση των συμμετεχόντων και καμία διάθεση αιφνιδιασμού.

«Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε» έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας. Σημείωσε, επίσης, πως η πρόσκληση που έλαβε για να μεταβεί στο Μπιαρίτς και η άφιξή του εκεί έγιναν «σε συμφωνία» με τις ΗΠΑ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε την επιλογή του και θεωρεί πως η επίσκεψη Ζαρίφ έφερε θετικά αποτελέσματα.

«Η συζήτηση για το Ιράν μας επέτρεψε να καταλήξουμε σε δύο βασικές κοινές θέσεις: Πρώτον, κανένα μέλος της oμάδας των 7 δεν θέλει να πάρει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Δεύτερον, όλοι μας εργαζόμαστε για την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Γι’ αυτό και κανείς δεν θα προχωρήσει σε κάποια ενέργεια που θα δημιουργήσει νέες τριβές» δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!