Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
32 °C 6 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Euronews]: Futuris: Τα ROV του μέλλοντος
[Euronews]: Futuris: Τα ROV του μέλλοντος

[Euronews]: Futuris: Τα ROV του μέλλοντος

Όταν μια υποβρύχια αποστολή είναι πολύ βαθιά ή πολύ επικίνδυνη για δύτες, οι ερευνητές μπορούν να στείλουν στο βυθό ένα τηλεκατευθυνόμενο υποβρύχιο όχημα, το γνωστό ROV. Τα οχήματα αυτά πρόκειται να γίνουν ακόμα πιο έξυπνα.

Η εκπομπή Futuris βρέθηκε στη Μασσαλία, όπου το ερευνητικό όχημα Janus είναι έτοιμο να αναχωρήσει από το λιμάνι για μια ημέρα στη θάλασσα. Μεταφέρει τεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται συχνά για παρατήρηση ή χειρισμό στο βυθό: μια ρομποτική πλατφόρμα, ανθεκτική στην πίεση, που συνδέεται με το όχημα με ένα πολύ μακρύ καλώδιο.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο ένας άνθρωπος να βουτήξει σε μεγάλα βάθη. Αν θέλουμε να πάμε μετά τα 700 μέτρα, είναι σχεδόν αδύνατον και χρειαζόμαστε ένα ρομπότ. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τα ROV, για επιχειρήσεις στα βαθιά ύδατα», εξηγεί ο Πέτερ Βάις, μηχανικός ρομποτικής και αυτοματισμού.

Το συγκεκριμένο ROV είναι εξοπλισμένο με δύο κάμερες, οι οποίες, περίπου όπως το ανθρώπινο μάτι, παρέχουν στερεοσκοπική όραση. Διαθέτει επίσης εξελιγμένους βραχίονες, σαν χέρια με τρία «δάχτυλα», που καθιστά το ROV πιο επιδέξιο σε σχέση με τα πιο κλασικά οχήματα που έχουν δύο «δάχτυλα».

«Υπάρχει περιθώριο προόδου όσον αφορά την επιδεξιότητα στο χειρισμό αντικειμένων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!