Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: «Φρένο» στη συγχώνευση Fiat – Renault
[Euronews]: «Φρένο» στη συγχώνευση Fiat – Renault

[Euronews]: «Φρένο» στη συγχώνευση Fiat – Renault

Η ακύρωση της συγχώνευσης της Fiat και της Renault προκάλεσε τριγμούς στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ αφήνει άλυτο το θέμα των συγχωνεύσεων και του μέλλοντος των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Fiat ανακοίνωσε ότι αποσύρει την πρότασή του για συγχώνευση και μάλιστα με άμεση ισχύ.

«Παραμένουμε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε προοπτική βιομηχανικής ενσωμάτωσης, αλλά με την απαραίτητη ψυχραιμία και χωρίς βιασύνη ώστε να εξασφαλιστούν τα βιομηχανικά συμφέροντα της Renault και τα συμφέροντα της Γαλλίας» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λε Μερ.

Η απόφαση για την διακοπή των συνομιλιών ήταν μονομερής και ξαφνική από την πλευρά της Fiat. Μεγαλομέτοχος της Renault με ένα ποσοστό της τάξης του 15% είναι το γαλλικό δημόσιο.

«Ένα είναι σίγουρο. Η Fiat δεν θα καθίσει πλέον στο τραπέζι με τη Renault. Η Renault έχει δείξει το ενδιαφέρον της να μπει στην αμερικανική αγορά. Η Fiat έκανε κάθε προσπάθεια να μπει στην ασιατική αγορά, κάτι που λείπει από την εταιρεία, και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μέχρι στιγμής. Πάνω από όλα κινούμαστε προς έναν κόσμο όπου οι πωλήσεις 4-5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, όπως συμβαίνει με τη Renault και τη Fiat, δεν είναι πλέον αρκετές για να εγγυηθούν το μέλλον. Κατά τη γνώμη μου ο πιο φυσικός εταίρος της Fiat πάντα ήταν η General Motors» δήλωσε ο Ιταλός δημοσιογράφος, Πάολο Γκριζέρι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!