Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ο Φρανσουά Φιγιόν και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
[Euronews]: Ο Φρανσουά Φιγιόν και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

[Euronews]: Ο Φρανσουά Φιγιόν και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Ο Φρανσουά Φιγιόν είναι ο υποψήφιος του κεντροδεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές. Αυτό συνέβη χάρη στην οικονομική πολιτική που ακολούθησε. Αν όμως εκλεγεί θα καταφέρει να προσαρμοστεί στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής σε μεγάλα ζητήματα όπως η Μέση Ανατολή και η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν;

Θα συζητήσουμε για το θέμα με τον Φρανσουά Νικουλό, πρώην πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουγγαρία και το Ιράν.

Euronews: Μπορούμε να πούμε ότι γνωρίζουμε την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Φρανσουά Φιγιόν στη Μέση Ανατολή;

Φρανσουά Νικουλό: Όχι, δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι την γνωρίζουμε, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι η στάση του, ο τρόπος που σκέφτεται σε σχέση με τις προκλήσεις που προκύπτουν στη Μέση Ανατολή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει την δική του άποψη σε σχέση με τη θέση της παρούσας κυβέρνησης και σε σχέση με τους συνυποψήφιούς του στους Ρεπουμπλικανούς. Είναι πιο κοντά στην εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων και όχι θέσεις αρχών, που κατά τη γνώμη του έχουν την τάση να παγώνουν τις καταστάσεις.

Euronews: Ποιο θα είναι το πλεονέκτημα για το Ιράν, αν εκλεγεί ο Φιγιόν πρόεδρος;

Φρανσουά Νικουλό: Αυτό που μπορούν να περιμένουν οι Ιρανοί αν γίνει πρόεδρος ο Φρανσουά Φιγιόν είναι ότι θα είναι πιο κοντά στο Ιράν, θα είναι πιο ανοιχτός στο να κατανοήσει τι είναι το Ιράν και κυρίως σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, που δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της Συμφωνίας για τα Πυρηνικά μεταξύ του Ιράν και της Ομάδας των 6.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!