Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Οι φωτιές στον Αμαζόνιο στην Σύνοδο G7
[Euronews]: Οι φωτιές στον Αμαζόνιο στην Σύνοδο G7

[Euronews]: Οι φωτιές στον Αμαζόνιο στην Σύνοδο G7

Τις ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας ρίχνει στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών του Αμαζονίου ο πρόεδρος της χώρας Ζαϊχ Μπολσονάρο, μετά την κριτική που δέχεται διεθνώς για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται αυτή την τεράστια οικολογική καταστροφή.

Σε συνέντευξή του, ο ινδιάνος αρχηγός Ραόνι Μετουκτίρε κατηγόρησε τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο ότι θέλει να καταστρέψει το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνσή του από την εξουσία το συντομότερο δυνατό.

Ο Αμαζόνιος χρειάζεται καλύτερη διαχείριση ώστε να τερματιστεί η «οικοκτονία» στο τροπικό δάσος, εκτίμησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου G7 που πραγματοποιείται στην Γαλλία και κατά την οποία αναμένεται να θέσει το θέμα.

Πάντως, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο ακροδεξιός πρόεδρος Μπολσονάρο υποστήριξε ότι οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «πρόσχημα για πιθανές διεθνείς κυρώσεις», δηλώνοντας βέβαιος ότι «τα κράτη» θα υπερασπιστούν τη Βραζιλία στη Σύνοδο.

«Μπορούμε να πούμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανησυχεί βαθιά. Ο Αμαζόνιος είναι το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου και περιλαμβάνει το ένα δέκατο από τα έμβια όντα του πλανήτη. Γι’ αυτό και καλωσορίζουμε την πρόθεση του Γάλλου προέδρου να συζητήσει το θέμα στην Σύνοδο G7. Είναι πραγματικά επείγουσα η ανάγκη», τόνισε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!