Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Φινλανδία στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης
[Euronews]: Η Φινλανδία στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

[Euronews]: Η Φινλανδία στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Φινλανδία αναλαμβάνει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου . Ο Πρωθυπουργός της χώρας βρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο , όπου και ανέπτυξε τις προτεραιότητες της φινλανδικής Προεδρίας που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019. Ο Άντι Ρίνε δήλωσε πως όραμα του είναι ένα βιώσιμο μέλλον, σε μια βιώσιμη Ευρώπη.

«Για τη σοσιαλιστική φινλανδική κυβέρνηση, η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας για τους επόμενους 6 μήνες. Βασικά, όποια χώρα βρίσκεται στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καθορίζει την ατζέντα όλων των συναντήσεων που έχουν υπουργοί και ηγέτες κρατών. Για τους Φινλανδούς, κορυφαία προτεραιότητα αποτελεί η επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί πως θα είναι ουδέτερη ως προς τον άνθρακα μέχρι το 2050. Βεβαίως κάποιοι ευρωβουλευτές, εδώ στο Στρασβούργο εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις. Ο Φινλανδός πρωθυπουργός Άντι Ρίνε συζήτησε το ζήτημα μαζί τους και άκουσε τις απόψεις τους» μεταδίδει ο απεσταλμένος του euronews, Τζακ Πάροκ.

«Αναλαμβάνοντας την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεσμευόμαστε πως θα πετύχουμε την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050. Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία για τα βασικά σημεία αυτού του σχεδίου μέχρι τα τέλος του 2019. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα έχουν κοινωνικό αντίκτυπο. Πρέπει να απαντήσουμε στις αγωνίες των πολιτών, γι αυτό θα υπάρξει εκτενής διάλογος με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη» δήλωσε ο Άντι Ρίνε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!