Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ευρωβουλή: Απόψε η ακρόαση της Στέλλας Κυριακίδη
[Euronews]: Ευρωβουλή: Απόψε η ακρόαση της Στέλλας Κυριακίδη

[Euronews]: Ευρωβουλή: Απόψε η ακρόαση της Στέλλας Κυριακίδη

Το απόγευμα της Τρίτης, στις 18:30 ώρα Βρυξελλών(19:30, ώρα Ελλάδος-Κύπτου), πραγματοποιείται ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Υγείας και της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου, η ακρόαση της ορισθείσας Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδη.

Η σημερινή διαδικασία αρχίζει με εισαγωγική τοποθέτηση από την κ. Κυριακίδη διάρκειας 15 λεπτών και ακολουθούν 25 ερωτήσεις διάρκειας 1 λεπτού η κάθε μία, με το χρονικό περιθώριο για την απάντηση από την προτεινόμενη Επίτροπο να είναι 3 λεπτά. Οι ευρωβουλευτές μέλη των δύο Επιτροπών έχουν δικαίωμα υποβολής συμπληρωματικής ερώτησης.

Το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος και οι εκπρόσωποι των πολιτικών ομάδων των δύο Επιτροπών θα αξιολογήσουν, σύμφωνα με τη διαδικασία, την επίδοση της κ. Κυριακίδη.

Όπως εκτιμάται, αναμένεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο θα ανάψει το πράσινο φως στην κ. Κυριακίδη, η οποία πέραν του γεγονότος ότι θα παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής καλά προετοιμασμένη στη βάση και των γνώσεων, εμπειριών της και δράσης που ήδη ανέπτυξε, δεν έχει σε βάρος της καμία εκκρεμότητα που θα προκαλούσε την αντίδραση των ευρωβουλευτών.

Ταυτόχρονα, υποδεικνύεται από ευρωβουλευτές, ότι έχει τη στήριξη της μεγαλύτερης ομάδας του ΕΚ, του ΕΛΚ, είναι γυναίκα και η προτεινόμενη Κομισιόν θεωρείται η πρώτη ισορροπημένη από άποψη φύλου.

Η κ. Κυριακίδη ήδη έχει απαντήσει γραπτώς σε ερωτηματολόγιο του Ευρωκοινοβουλίου, που καλύπτει τους βασικούς τομείς αρμοδιότητας του χαρτοφυλακίου Υγείας και αναπτύσσει απόψεις στο πλαίσιο της αποστολής όπως την καθόρισε η πρόεδρος της Κομισιόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!