Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ευρωβουλευτές προς Ντάισελμπλουμ: Οφείλετε να ανοίξετε τη συζήτηση για το χρέος τώρα
[Euronews]: Ευρωβουλευτές προς Ντάισελμπλουμ: Οφείλετε να ανοίξετε τη συζήτηση για το χρέος τώρα

[Euronews]: Ευρωβουλευτές προς Ντάισελμπλουμ: Οφείλετε να ανοίξετε τη συζήτηση για το χρέος τώρα

Για «σημαντική πρόοδο» ως προς τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος κάνουν λόγο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις τη Δευτέρα, «μπορούμε να περιμένουμε ότι θα κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση στο προσεχές μέλλον».

Αυτά τα μηνύματα δείχνουν ότι οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα ξεκινήσουν από το επόμενο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι ξεκάθαρο τι σημαίνει αυτό, γιατί η ισορροπία δεν είναι εύκολη.

Το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, καθώς το χάσμα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για το μίγμα των πολιτικών που χρειάζεται η Ελλάδα, σε συνδυασμό με την έκταση και το χρόνο της απαραίτητης ελάφρυνσης του χρέους, παραμένει μεγάλο.

Σε αυτό το πλαίσιο, εννέα ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες των Ευρωσοσιαλιστών, των Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έγραψαν ανοιχτή επιστολή στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για να του ζητήσουν να διευκολύνει τις συζητήσεις για μία επιτυχημένη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και για τις διαβουλεύσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!