Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ευρώπη: Σε κλοιό καύσωνα
[Euronews]: Ευρώπη: Σε κλοιό καύσωνα

[Euronews]: Ευρώπη: Σε κλοιό καύσωνα

Η αντιμετώπιση της ζέστης ακόμη και με παγωτά ή κρύους χυμούς είναι από τα βασικά μελήματα όσων ζουν στην Ευρώπη αυτές τις ημέρες.

Σε πολλές χώρες οι αρχές βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό προειδοποιώντας τους πολίτες για τον επερχόμενο καύσωνα.

Ωστόσο η κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε πόλεις όπως το Παρίσι κάθε άλλο παρά ιδανικές είναι, με τους επιβάτες να βιώνουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς, για Ιούνιο, ζέστης.

Σε διάφορα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας λειτουργούν πάντως κλιματιζόμενες αίθουσες στα δημοτικά κτίρια.

«Δεν είναι τρομακτικό. Αλλά ζητώ από τους πάντες να συμπεριφερθούν υπεύθυνα για τον εαυτό τους, την οικογένεια και τους γείτονές τους. Να αποφευχθούν καθυστερήσεις στις αίθουσες εκτάκτων αναγκών από άτομα, που άσκοπα δημιουργούν κίνδυνο . Επαναλαμβάνω αυτά τα μηνύματα για να ενθαρρύνω την πρόληψη», επεσήμανε η Υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ανιές Μπιζάν.

Το επερχόμενο κύμα καύσωνα στην Γαλλία ξυπνά τις μνήμες του Αυγούστου 2003, όταν 15.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι των οποίων ηλικιωμένοι, έχασαν την ζωή τους.

Από την Ισπανία μέχρι ακόμη και την Ελβετία ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ή και θα ξεπεράσει τους 40° C.

Με συνεχείς προειδοποιήσεις οι υπηρεσίες υγείας των χωρών, που πλήττονται από την ζεστή εισβολή από την Σαχάρα καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, να παραμένουν σε δροσερά σημεία κι αν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους να μην εκτίθενται στον ήλιο ειδικά τις επικίνδυνες ώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!