Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: #EUroadtrip: 23η ημέρα: Η ακαδημία της νέας ακροδεξιάς
[Euronews]: #EUroadtrip: 23η ημέρα: Η ακαδημία της νέας ακροδεξιάς

[Euronews]: #EUroadtrip: 23η ημέρα: Η ακαδημία της νέας ακροδεξιάς

To ταξίδι μας στην Ιταλία σταματάει στο κέντρο της χώρας. Στην μικρή πόλη Κολεπάρντο. Έχει πληθυσμό 800 πολίτες και είναι ένα πανέμορφο χωριό που περιβάλλεται από βουνά. Πέντε χλμ μακριά από εδώ, το 1204 χτίστηκε ένα μοναστήρι. Η χρήση του όμως πρόκειται να αλλάξει.

Mία ομάδα εθνικιστών υπό τον Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλο του αμερικανού προέδρου και εξέχουσα προσωπικότητα της νέας ακροδεξιάς, σκοπεύει να δημιουργήσει μία ακαδημία που θα διδάσκει την ιδεολογία του λαικισμού.

Η ακαδημία θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο, όταν άνθρωποι από όλη την ΕΕ και τον υπόλοιπο κόσμο, θα έρθουν να διδαχθούν ένα εύρος από ιδεολογίες, κάτι που θα έχει μεγάλες συνέπειες για μία μικρή πόλη. Οπότε είμαστε εδώ για να μιλήσουμε στους ανθρώπους της πόλης, και να δούμε πως αισθάνονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.

Αυτές είναι οι απόψεις τους:

«Το όνομα μου είναι Βιτσέντζο ντε Παρασίς, είμαι ο αναπληρωτής δήμαρχος της πόλης. Στόχος μας είναι να κάνουμε το χωριό να μεγαλώσει. Εάν αυτό φέρει ανάπτυξη, στη νεολαία και την περιχή τότε γιατί όχι. Γιατί δεν πιστεύω ότι θα χτίσουν ένα σχολείο για ναζιστές, τουλάχιστον το σύνταγμα δεν το επιτρέπει. Αυτό πιστεύω, και αυτή είναι και η πεποίθηση πολλών πολιτών.

«Το όνομα μου είναι Φλάβια και έχω γεννηθεί σε αυτό το όμορφο χωριό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!