Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Επιστολή Μαυρογιάννη σε Γκουτέρες για τα Βαρώσια
[Euronews]: Επιστολή Μαυρογιάννη σε Γκουτέρες για τα Βαρώσια

[Euronews]: Επιστολή Μαυρογιάννη σε Γκουτέρες για τα Βαρώσια

Ο Μόνιμος Αντιπροσώπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, σε επιστολή του προς τον Γενικό-Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. António Guterres, με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου 2019, αναφέρεται στις ενέργειες του παράνομου τουρκικού κατοχικού καθεστώτος και τις συνεχζόμενες απειλές για άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων, κατά παράβαση των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η επιστολή κυκλοφόρησε την Τρίτη ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

O κ. Μαυρογιάννης σημειώνει στην επιστολή του ότι η Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας επανειλημμένα έχει επιστήσει την προσοχή των Ηνωμένων Εθνών, στις ανησυχίες της για τις συνεχιζόμενες Τουρκικές απειλές για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων. Μετά από αίτημα της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, το θέμα των Βαρωσίων συζητήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο εξέδωσε στις 9 Οκτωβρίου 2019, δήλωση προς τον Τύπο που σημειώνει ότι τα μέλη του Συμβουλίου «υπενθύμισαν τη σημασία του καθεστώτος των Βαρωσίων όπως διατυπώθηκε σε προηγούμενα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των Ψηφισμάτων 550 (1984) και 789 (1992), και επανέλαβαν ότι δεν πρέπει να γίνονται ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με αυτά τα Ψηφίσματα».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι το ειδικό καθεστώς των Βαρωσίων έχει καθοριστεί με διάφορες διατάξεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν είτε απευθείας από το Συμβούλιο Ασφαλείας, είτε εγκρίθηκαν από αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!