Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Επηρεάζει το 5G τις μετεωρολογικές προβλέψεις;
[Euronews]: Επηρεάζει το 5G τις μετεωρολογικές προβλέψεις;

[Euronews]: Επηρεάζει το 5G τις μετεωρολογικές προβλέψεις;

Ανησυχία για τη λειτουργία των μετεωρολογικών δορυφόρων λόγω της ανάπτυξης των δικτύων 5G παγκοσμίως εκφράζουν οι επιστήμονες. Οι δορυφόροι χρησιμοποιούν συχνότητες 24 GHz για να ανιχνεύσουν μόρια νερού στον αέρα. Όμως αυτή η συχνότητα βρίσκεται κοντά στο εύρος που χρησιμοποιούν οι τηλεπικοινωνίες 5G. Αν το 5G παρεμβληθεί στη λειτουργία των δορυφόρων, αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες που παίρνουμε από το διάστημα δεν θα είναι σαφείς. Με άλλα λόγια, ο υετός δεν θα εντοπίζεται σωστά και οι προβλέψεις θα δυσχεραίνουν.

Η μετεωρολόγος Μπέα Σάμπο της ιδιωτικής ουγγρικής μετεωρολογικής υπηρεσίας koponyeg, δηλαδή «μανδύας», εξηγεί: «Οι υδρατμοί εκπέμπουν ένα σχετικά αδύναμο σήμα που παραμένει σταθερό στη συχνότητα αυτή και μπορεί να μετρηθεί μόνο με πολύ ευαίσθητα όργανα. Δεν μπορούμε να πούμε σε ένα μόριο υδρατμού να εξατμιστεί σε διαφορετική συχνότητα, όμως οι επικοινωνίες μέσω 5G έχουν μεγαλύτερο εύρος συχνότητας και μπορούν να αποτελέσουν κριτήριο για άλλες συχνότητες».

Εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρίας Huawei, η οποία ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του συστήματος 5G, δήλωσε στο euronews ότι δεν τίθεται κάποιο θέμα, διότι για το 5G έχει διατεθεί το φάσμα των 26 GHz.

Από την άλλη, η αρμόδια για τις συχνότητες υπηρεσία της Ουγγαρίας διαψεύδει τη Huawei, λέγοντας ότι στην Ουγγαρία δεν υπάρχει σχεδιασμός για χρήση της συχνότητας των 26 GHz.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!