Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Εουτζένιο Μπάρμπα: «Ο άνθρωπος είναι ένα ον που έχει στο στομάχι του το θέατρο»
[Euronews]: Εουτζένιο Μπάρμπα: «Ο άνθρωπος είναι ένα ον που έχει στο στομάχι του το θέατρο»

[Euronews]: Εουτζένιο Μπάρμπα: «Ο άνθρωπος είναι ένα ον που έχει στο στομάχι του το θέατρο»

«Οντίν και Διόνυσος – Το πνεύμα του εργαστηρίου» είναι ο τίτλος του τριήμερου αφιερώματος στον Εουτζένιο Μπάρμπα, που πραγματοποιείται 4-6 Ιουλίου στους Δελφούς. Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τιμά με αυτόν τον τρόπο τον διάσημο σκηνοθέτη και ιδρυτή του θεάτρου Οντίν και της Διεθνούς Σχολής Ανθρωπολογίας, έναν από τους σημαντικότερους ερευνητές του θεάτρου τον εικοστό αιώνα. Ο 83χρονος Ιταλός βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή αυτό το τιμητικό αφιέρωμα. Μάλιστα το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου τον αναγόρευσε επίτιμο διδάκτορά του σε τελετή που έγινε την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου θεάτρου, ο Μπάρμπα έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και διακρίσεις και συγκαταλέγεται στους μεγάλους δασκάλους του σύγχρονου θεάτρου που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την ανανέωση της θεατρικής θεωρίας και πράξης. Έχει σκηνοθετήσει πάνω από 77 παραστάσεις σε 68 χώρες, έχει γράψει πολλά βιβλία και άρθρα για το θέατρο, αναδεικνύοντας τη διαπολιτισμική σχέση μεταξύ των ευρωπαϊκών και των ασιατικών ερμηνευτικών μεθόδων. Έχει αναπτύξει καινοτόμες τεχνικές σκηνικής δράσης ενσωματώνοντας στις παραστάσεις του στοιχεία από την ευρωπαϊκή πρωτοπορία και από τις πανάρχαιες ασιατικές θεατρικές παραδόσεις, όπως είναι για παράδειγμα το ινδικό θέατρο Κατακάλι, που εισήγαγε στη Δύση, στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Rina Skeel

Έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους, το οποίο σχετίζεται με τις αντιλήψεις του για τον κοινωνικό χαρακτήρα της θεατρικής πράξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!