Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Πέδρο Σάντσεθ
[Euronews]: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Πέδρο Σάντσεθ

[Euronews]: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Πέδρο Σάντσεθ

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία, από τον βασιλιά Φίλιππο μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.

Ωστόσο, θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί με άλλα κόμματα τις επόμενες ημέρες, για να κερδίσει την αποδοχή της πλειοψηφίας των βουλευτών, καθώς δεν κατάφερε να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία.

«Δέχομαι με μεγάλη τιμή την πρόσκληση από τον Βασιλιά Φίλιππο, γιατί είναι πραγματικά τιμή να ηγείσαι της Ισπανία. Δέχομαι την πρόσκληση επίσης με υπευθυνότητα και με τεράστια ευγνωμοσύνη στην εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο ισπανικός λαός», δήλωσε μετά την συνάντησή του με τον βασιλιά.

Η πρώτη του επιλογή θα είναι το αριστερό Ποδέμος που βρίσκεται σε κρίση αφού έχασε μεγάλο μέρος της δύναμης το μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Σάντσεθ θα συναντήσει επίσης τους ηγέτες των δύο συντηρητικών κομμάτων, προσπαθώντας να λάβει τη δέσμευσή τους για αποχή από την ψηφοφορία, κάτι που θα του επιτρέψει να εκλεγεί με απλή πλειοψηφία.

«Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσω επαφές με τους ηγέτες των τριών μεγαλύτερων κομμάτων εκτός από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, από τη στιγμή που είναι οι ηγέτες οι οποίοι θα διευκολύνουν ή θα μπλοκάρουν τη διαδικασία στο Κογκρέσσο της Ισπανίας», είπε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός.

Ο συσχετισμός δυνάμεων στο ισπανικό κοινοβουλίου μετά τις εκλογές δίνει μόνο στον Σάντσεθ την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!