Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Έμμα Μπονίνο: «Ο λαϊκισμός απείλει την Ευρώπη»
[Euronews]: Έμμα Μπονίνο: «Ο λαϊκισμός απείλει την Ευρώπη»

[Euronews]: Έμμα Μπονίνο: «Ο λαϊκισμός απείλει την Ευρώπη»

Η Έμμα Μπονίνο θέλει το κόμμα της, το PiuEuropa, δηλαδή «περισσότερη Ευρώπη» να γίνει μέλος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη.

Η Ιταλίδα γερουσιαστής και πρώην Επίτροπος, δήλωσε στο Euronews ότι οι λαϊκιστές φορτώνουν τις αποτυχίες τους στην Ευρώπη.

_«Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μου, δηλαδή η έλλειψη παραγωγικότητας και η ανεργία, δεν είναι αποτέλεσμα ευρωπαϊκών πολιτικών. Γι’ αυτό ευθύνονται οι κυβερνήσεις της Ιταλίας. Το δημόσιο χρέος είναι τεράστιο. Καμία άλλη χώρα δεν έχει τέτοιο χρέος. Σε μια τέτοια εύθραυστη κατάσταση, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε σε κάθε μια από τις 27 χώρες, αν δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Κόνραντ Αντενάουερ είχε πει ότι η Ευρώπη ήταν ένα όνειρο για λίγους, μια ελπίδα για τους πολλούς, αλλά θα γίνει αναγκαιότητα για όλους. Τώρα είμαστε εδώ. Όλοι έχουμε ανάγκη την Ευρώπη»_ υποστηρίζει η Έμμα Μπονίνο.

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη, το PiuEuropa έλαβε καθεστώς παρατηρητή στην ALDE. Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της συμμαχίας, όπου και θα εκλέγει νέος ηγέτης, ενώ θα καθοριστεί και η τακτική της συμμαχίας, στην πορεία προς τις ευρωπαϊκές εκλογές.

«Στην Ιταλία, δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι τα δικαιώματα των πολιτών γίνονται σεβαστά από την κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!