Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Οι ελληνικές start up στο MIT
[Euronews]: Οι ελληνικές start up στο MIT

[Euronews]: Οι ελληνικές start up στο MIT

Το νεοσύστατο Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας (Hellenic Innovation Network) και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστόνη, διοργάνωσαν την Τρίτη 28 Μαΐου,στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), εκδήλωση στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην οποία συμμετείχε και ο διεθνούς φήμης, ελληνικής καταγωγής, ιδρυτής του ΜΙΤ Media Lab, καθηγητής Νίκολας Νεγροπόντε.

Το Ελληνικό Δίκτυο Καινοτομίας ιδρύθηκε από μέλη του MIT Enterprise Forum Greece και περιλαμβάνει στις τάξεις του ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες, ερευνητές και στελέχη εταιρειών που έχουν ως βάση τους τις ΗΠΑ.

Ο καθηγητής Νίκολας Νεγροπόντε μοιράστηκε τις εμπειρίες του και αντάλλαξε απόψεις με τον Μιχάλη Μπλέτσα, τον διευθυντή Πληροφορικής και ερευνητή του MIT Media Lab, του διεθνούς εμβέλειας ερευνητικού κέντρου που επί 35 χρόνια βρίσκεται στην αιχμή των τεχνολογικών καινοτομιών. Ο κ. Νεγροπόντε αναφέρθηκε στην ιστορία του Media Lab, αλλά και στη σύλληψη, εκτέλεση και παγκόσμια συνεισφορά του εγχειρήματος “Ένας υπολογιστής για κάθε παιδί” (OLPC), για την προώθηση της συνδεσιμότητας και ψηφιακής εκπαίδευσης παιδιών αναπτυσσόμενων χωρών. Μοιράστηκε δε με το κοινό τις εμπειρίες του από την πολυετή του πείρα στους τομείς των τεχνολογικών ανακαλύψεων, της έρευνας, των πολυμέσων και των επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

Ήταν η μεγαλύτερη επιχειρηματική εκδήλωση της ελληνικής ομογένειας της Βοστόνης, η οποία έχει καταστεί διεθνές κέντρο στους τομείς της έρευνας, της βιοτεχνολογίας, της πληροφορικής, της ρομποτικής και των επιστημών υγείας και ζωής, λόγω των ακαδημαϊκών κολοσσών, των σύγχρονων εργαστηρίων, νοσοκομείων και των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (VCs) που εδρεύουν εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!