Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Έλληνας στους υποψήφιους για το «Νόμπελ Ειρήνης» για Παιδιά
[Euronews]: Έλληνας στους υποψήφιους για το «Νόμπελ Ειρήνης» για Παιδιά

[Euronews]: Έλληνας στους υποψήφιους για το «Νόμπελ Ειρήνης» για Παιδιά

Υποψήφιος για το «Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για Παιδιά 2019 (International Childrens Peace Prize 2019)» είναι ένας νέος από τη Θεσσαλονίκη, ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου, που σε ηλικία 15 ετών έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, όταν δημιούργησε το πρώτο think tank εφήβων στην Ελλάδα, το «Teens4greece». Σήμερα ο Κωνσταντίνος είναι 17 ετών και σπουδάζει ως φοιτητής στην Αγγλία. Μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων του είναι και ένας από τους νέους, που εκπροσωπούν τους συνομηλίκους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Οι φετινοί υποψήφιοι για το «International Childrens Peace Prize» είναι συνολικά 137, αγόρια και κορίτσια, από διάφορες γωνιές του κόσμου. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου. Ανεξάρτητα από τη νίκη, η είδηση της υποψηφιότητας είναι από μόνη της ιδιαίτερα σημαντική. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που ένας ‘Ελληνας προτείνεται για το συγκεκριμένο βραβείο.

Το «International Children’s Peace Prize 2019» είναι κάτι σαν το Νόμπελ Ειρήνης για τα παιδιά, επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Θεσπίστηκε το 2005 με πρωτοβουλία του Marc Dullaert, προέδρου και ιδρυτή του Ιδρύματος KidsRights και απονέμεται κάθε χρόνο σε ένα παιδί που παλεύει με θάρρος για τα δικαιώματα των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Στον νικητή απονέμεται ένα αγαλματίδιο που φέρει το όνομα «Nkosi» (από τον πρώτο νικητή του συγκεκριμένου βραβείου, τον Nkosi Johnson).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!