Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία» στο μεταναστευτικό
[Euronews]: «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία» στο μεταναστευτικό

[Euronews]: «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία» στο μεταναστευτικό

Η Γαλλία αποφάσισε να δεχτεί στο έδαφός της 400 αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Λοράν Νούνιεζ, κατά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Παράλληλα θα ενισχύσει την παρουσία της στις αποστολές της Frontex στην Ελλάδα, θα στείλει εμπειρογνώμονες στον τομέα διαχείρισης διαδικασιών ασύλου, ενώ θα βοηθήσει και σε πτήσεις επιστροφών των μεταναστών.

«Θα μελετήσουμε με τους Έλληνες φίλους μας τη δυνατότητα οργάνωσης ομαδικών πτήσεων για επιστροφές ανθρώπων που δεν χρήζουν προστασίας στις πατρίδες τους και με τη βοήθεια της Frontex θα οργανώσουμε αυτές τις Γαλλοελληνικές πτήσεις» είπε ο Λοράν Νουνιεζ.

Οι 400 πρόσφυγες που θα πάρει η Γαλλία μέχρι το καλοκαίρι θα ανήκουνν σε υψηλό προσφυγικό προφίλ και θα είναι κυρίως οικογένειες.

Την ίδια στιγμή άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε δομή στη Λέσβο, με έναν Αφγανό να μαχαιρώνει 18χρονη ομοεθνή του, για άγνωστη αιτία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα,οι κοινωνίες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι ανάστατες και προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις μεγάλες κινητοποιήσεις της Τετάρτης, σε Λέσβο, Χίο και Σάμο αλλά και την κάθοδο στην Αθήνα την Πέμπτη.

Συνέντευξη Τύπου των πολιτικών παραγόντων του Βορείου Αιγαίου

Τα αιτήματα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης, που θέτουν στην κυβέρνηση με τη γενική απεργία στο βόρειο Αιγαίο, επανέλαβαν σε συνέντευξη Τύπου στη Μυτιλήνη, ο περιφερειάρχης Β.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!