Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα: Βάσιμες οι προσφυγές των καναλιών – Το ΣτΕ εξετάζει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά
[Euronews]: Ελλάδα: Βάσιμες οι προσφυγές των καναλιών – Το ΣτΕ εξετάζει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά

[Euronews]: Ελλάδα: Βάσιμες οι προσφυγές των καναλιών – Το ΣτΕ εξετάζει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη διάσκεψη της Τρίτης (18/10) έκρινε ότι μπορεί να προχωρήσει στο δεύτερο σκέλος των αιτήσεων ακυρώσεων των τηλεοπτικών σταθμών.

Οι σύμβουλοι επικρατείας με ψήφους 16 έναντι 9 έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Κατόπιν αυτών, ο εισηγητής της υπόθεσης Γ. Παπαγεωργίου ξεκίνησε να αναπτύσσει τη πρόταση προς τους συναδέλφους του, αλλά η διάσκεψη διακόπηκε για επόμενη ημέρα.

Στην επόμενη διάσκεψη θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της kυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρέφονταν η μια εναντίον της άλλης. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί το σκεπτικό των αποφάσεων των ασφαλιστικών μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!