Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο: Ο νόμος που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και η νέα προσπάθεια
[Euronews]: Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο: Ο νόμος που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και η νέα προσπάθεια

[Euronews]: Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο: Ο νόμος που δεν εφαρμόστηκε ποτέ και η νέα προσπάθεια

«Stop» στο κάπνισμα επιχειρεί να βάλει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή και περιλαμβάνει ακόμα πιο αυστηρούς περιορισμούς από τον υφιστάμενο ο οποίος δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Η τελευταία νομοθετική προσπάθεια για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους έγινε πριν από δέκα χρόνια. Η κοινωνία ωστόσο αντιστάθηκε.

«Δυστυχώς έβλεπα κόσμο που δεν τον ενδιέφερε αν υπήρχε μια εγκυμονούσα δίπλα, που άναβαν ακόμα και το πούρο τους, έβλεπα κόσμο που ήταν με τα παιδιά του και κάπνιζε», λέει η Μάρσι Λούλο που εργάζεται σε χώρο εστίασης.

Για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης ήταν ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Ακόμα και για τους μη καπνιστές, όπως ο Γιώργος Σουσούνης, που διατηρεί το καφέ εστιατόριο του σε κεντρική γειτονιά της Αθήνας.

«Εμείς κατά κάποιον τρόπο εκμεταλλευτήκαμε την ανοχή των φορέων και οι πελάτες κατά κάποιο τρόπο μας έβαλαν σε μια κατάσταση να επιλέξουμε, ή κάθομαι και καπνίζω ή φεύγω», λέει ο κ. Σουσούνης.

Την τελευταία δεκαετία υπήρξε μια τάση ασυλίας των καπνιστών και αδιαφορίας ταυτόχρονα απέναντι στις φωνές των μη καπνιστών.

Τις φωνές αυτές επιχειρεί να ενθαρρύνει η εθελοντική ομάδα του akapnos.gr, μιας πλατφόρμας που αναζητά, καταγράφει και δημοσιοποιεί σε ιστοσελίδα και εφαρμογή για κινητά τα άκαπνα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Γιώργος Μπαλαφούτης, που αποφάσισε να υψώσει την δική του φωνή λίγο αφού μετακόμισε στην Αθήνα από την Νέα Υόρκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!