Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα: Οι Πακιστανοί μετανάστες μας γνωρίζουν το street cricket!
[Euronews]: Ελλάδα: Οι Πακιστανοί μετανάστες μας γνωρίζουν το street cricket!

[Euronews]: Ελλάδα: Οι Πακιστανοί μετανάστες μας γνωρίζουν το street cricket!

Σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο στάθμευσης στην Αθήνα, νεαροί Πακιστανοί παίρνουν θέση για ένα παιχνίδι κρίκετ και για την ακρίβεια για ένα παιχνίδι street κρίκετ!

Στην μια άκρη του καλλυμμένου με σκόνη σκυροδέματος βρίσκεται ένα δοχείο απορριμμάτων, ενώ από την άλλη πλευρά μια σωρός από βράχους. Αυτά είναι το τόξο τους (pitch) και το wickets(ξύλα) τους.

REUTERS/Alkis Konstantinidis

Στην Ελλάδα, μια χώρα που αγαπάει το ποδόσφαιρο, το κρίκετ δεν είναι γνωστό ιδιαίτερα και δεν υπάρχουν και αρκετοί που ασχολούνται με αυτό, αναφέρει το Reuters σε ρεπορτάζ του.

REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Το Reuters βρέθηκε μαζί με μετανάστατες από το Πακιστάν που ζουν στην Αθήνα και οι οποίοι αγαπούν το κρίκετ αφού είναι ένα από τις χώρες του κόσμου που έχουν απίστευτη λατρεία και τρέλα με το άθλημα αυτό.

Και όπως είπαν αυτοί οι νεαροί, το κρίκετ είναι ένας τρόπος ζωής για αυτούς.

Τις Κυριακές, η ολοένα και αυξανόμενη κοινότητα του κρίκετ δρόμου, ταξιδεύει μέσα στην Αθήνα στις πιο απίθανες τοποθεσίες, από χώρους στάθμευσης μέχρι εκγαταλελειμμένες βιομηχανικές περιοχής, για να παίξουν tape-ball cricket, μια άτυπη έκδοχη του παιχνιδιού κρίκετ που εφευρέθηκε στο Πακιστάν και χρησιμοποιούν μια μπάλα τένις τυλιγμένη με ηλεκτρική ταινία.

REUTERS/Alkis Konstantinidis

«Είμαι τρελός για το κρίκετ, είμαι 30 ετών και παίζω εδώ και 20 χρόνια», δήλωσε ο Awais Mughal, εργαζόμενος που έφτασε στην Ελλάδα πριν από μια δεκαετία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!