Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: H Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τους λιγότερους μαθητές ανά δάσκαλο
[Euronews]: H Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τους λιγότερους μαθητές ανά δάσκαλο

[Euronews]: H Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τους λιγότερους μαθητές ανά δάσκαλο

Δώδεκα μαθητές αντιστοιχούν σε έναν δάσκαλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, ενώ ο αριθμός αυτός για την Ελλάδα, μειώνεται στους 9,4, έναν από τους χαμηλότερους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O μέσος αριθμός μαθητών ανά δάσκαλο στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην ΕΕ το 2017 ήταν 14,7, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Σε ολόκληρη την ΕΕ, το 2017, στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υπήρχαν 29,3 εκατομμύρια μαθητές και 2,2 εκατομμύρια εκπαιδευτικοί.

Οι υψηλότερες αναλογίες μαθητών-εκπαιδευτικών αναφέρθηκαν στη Γαλλία (19,6), στη Ρουμανία (19,4) και στην Τσεχία (19,1).

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, οι χαμηλότερες αναλογίες καταγράφηκαν στο Λουξεμβούργο (9,0), στην Ελλάδα (9,4) και στη Λιθουανία (10,6).

eurostat

Η Εurostat διευκρινίζει ότι ο λόγος μαθητών-δασκάλων δεν πρέπει να συγχέεται με το μέσο μέγεθος της τάξης καθώς δεν λαμβάνει να ληφθούν υπόψη ειδικές περιπτώσεις, όπως το μικρό μέγεθος ομάδων μαθητών ειδικών αναγκών ή συγκεκριμένων θεματικών πεδίων ή η διαφορά μεταξύ του αριθμού των ωρών διδασκαλίας που παρέχονται από τους εκπαιδευτικούς και του αριθμού των ωρών διδασκαλίας που προβλέπονται για τους μαθητές.

Σε γενικές γραμμές, οι μαθητές εισέρχονται σε προγράμματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (που ταξινομούνται ως επίπεδο ISCED 1) σε ηλικίες μεταξύ 5 και 7. Αυτά τα προγράμματα είναι συνήθως σχεδιασμένα για να παρέχουν στους μαθητές μια καλή βασική εκπαίδευση στην ανάγνωση, τη γραφή και τα μαθηματικά μαζί με μια στοιχειώδη κατανόηση άλλων θεμάτων όπως η ιστορία, η γεωγραφία, οι φυσικές και κοινωνικές επιστήμες, η τέχνη και η μουσική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!