Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Μ. Ελισάφ: «Οι συμπολίτες μου έστειλαν μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας»
[Euronews]: Μ. Ελισάφ: «Οι συμπολίτες μου έστειλαν μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας»

[Euronews]: Μ. Ελισάφ: «Οι συμπολίτες μου έστειλαν μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας»

Ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, ο καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων και πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης, Μωυσής Ελισάφ είναι από την περασμένη Κυριακή ο εκλεγμένος δήμαρχος Ιωαννιτών. Χωρίς να υποστηριχθεί από κάποιο κόμμα και ανατρέποντας τα προγνωστικά έλαβε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και όπως λέει στο euronews ήρθε για να τα αλλάξει όλα στην διοίκηση του δήμου.

Πρώτο του μέλημα θα είναι άλλωστε οι αλλαγές στις υπηρεσίες του Δήμου με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Οδικό δίκτυο, καθαρισμός, ύδρευση, πλατείες, παιδικές χαρές, θα είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της νέας δημαρχίας. «Νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε άμεσα στο να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ριζικά να αναδιαρθρώσουμε τις υπηρεσίες του δήμου», τονίζει ο κ. Ελισάφ και προσθέτει: «παράλληλα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα δυνητικά πλεονεκτήματα που αυτή η η πόλη έχει. Βρίσκεται στο κέντροοδικών αξόνων των Βαλκανίων, είναι μια όμορφη πόλη με πολύ πλούσια πολυπολιτισμική ιστορία, έχει ένα πανεπιστήμιο με 20.000 φοιτητές, οπότε αν καταφέρει να τα συναρθρώσει όλα αυτά, θα καταφέρει να μετατραπεί από μια περιφερειακή πόλη στην Ελλάδα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, σε έναν κόμβο στη ευρύτερη περιοχή των νοτιοδυτικών Βαλκανίων».

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Ιωαννιτών, λέει ότι οι συμπολίτες του έστειλαν ένα μήνυμα κατά της μισαλλοδοξίας, κατά του ρατσισμού και κατά των στερεοτύπων επιλέγοντας έναν δήμαρχο ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα και έχει εβραϊκή πίστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!