Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελεύθεροι τέσσερις όμηροι σε επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων
[Euronews]: Ελεύθεροι τέσσερις όμηροι σε επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων

[Euronews]: Ελεύθεροι τέσσερις όμηροι σε επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων

Δύο Γάλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιχείρηση των γαλλικών ειδικών δυνάμεων για την απελευθέρωση τεσσάρων ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι από ένοπλη ομάδα στη Μπουρκίνα Φάσο.

Η επιχείρηση διεξήχθη σε νυχτερινές ώρες με την υποστήριξη αμερικανικών στρατιωτικών και πληροφοριακών μονάδων που σταθμεύουν στο Τσαντ στο πλαίσιο της γαλλικής Επιχείρησης Μπαρκάν. Οι όμηροι ήταν μια Αμερικανίδα και μία Νοτιοκορεάτισσα, καθώς και δύο Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι είχαν απαχθεί την 1η Μαΐου στο Μπενίν. Οι απαγωγείς τους σκοτώθηκαν στην επιχείρηση.

«Το μήνυμα προς τους ληστές και τους τρομοκράτες είναι σαφές: εκείνοι που επιτίθενται κατά της Γαλλίας και των Γάλλων να ξέρουν πως δεν θα φεισθούμε προσπαθειών να τους καταδιώξουμε, να τους βρούμε και να τους εξουδετερώσουμε. Ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε τους συμπατριώτες μας. Συνεχίζουμε να προμηθεύουμε τους στρατιώτες των χωρών του Σαχέλ με τη στήριξη που χρειάζονται για να εδραιώσουμε την ασφάλεια των χωρών τους», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Η στεπική λωρίδα που χωρίζει τη Σαχάρα από την αφρικανική Σαβάνα, γνωστή και ως Σαχέλ, έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια θέατρο δράσης οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το ΙΚΙΛ.

Οι δύο Γάλλοι τουρίστες απήχθησαν στο πάρκο Πεντζάρι του βόρειου Μπενίν, γνωστό για τους μεγάλους πληθυσμούς λευκών ελεφάντων, δυτικοαφρικανικών λιονταριών, ιπποποτάμων και βουβαλιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!