Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: EKT: Συμφωνία για συνέχιση της καθοδήγησης επενδυτών
[Euronews]: EKT: Συμφωνία για συνέχιση της καθοδήγησης επενδυτών

[Euronews]: EKT: Συμφωνία για συνέχιση της καθοδήγησης επενδυτών

Τέσσερις εκ των κορυφαίων τραπεζών στον κόσμο συμφώνησαν πως θα πρέπει να συνεχίσουν να καθοδηγούν τους επενδυτές την ώρα που σιγά σιγά αποσύρουν τα χρήματα που έδωσαν στην παγκόσμια οικονομία κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι τράπεζες της Αγγλίας και της Ιαπωνίας συμμετείχαν στο Συνέδριο Επικοινωνίας των Κεντρικών Τραπεζών στη Φρανκφούρτη.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως η καθοδήγηση για τις μελλοντικές κινήσεις στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής σημείωσε επιτυχία και θεωρείται πλέον ένα καθιερωμένο εργαλείο.

Η Τζάνετ Γέλεν της Fed συμφώνησε αν και σημείωσε πως θα πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψην η πραγματική ανάπτυξη της οικονομίας.

Το Brexit βάζει…φρένο στο στόχο του πληθωρισμού

Η Τράπεζα της Αγγλίας θα επεκτείνει τον χρονικό ορίζοντα που σχεδιάζει να συγκρατήσει τον πληθωρισμό και να υποστηρίξει την οικονομία της Βρετανίας, είπε ο Μαρκ Κάρνεϊ.

Μιλώντας στο συνέδριο τόνισε ότι «υπάρχουν εξαιρετικές περιστάσεις τις οποίες επεξεργάζεται το *Ηνωμένο Βασίλειο*».

Πρόσθεσε δε ότι «θα επεκτείνουμε το χρόνο που έχουμε θέσει για επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο, για να υποστηρίξουμε την οικονομία στη διαδικασία προσαρμογής».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!