Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εκστρατεία κατά του αλκοολισμού των εφήβων
[Euronews]: Εκστρατεία κατά του αλκοολισμού των εφήβων

[Euronews]: Εκστρατεία κατά του αλκοολισμού των εφήβων

Είναι γύρω στις 23.00, βράδυ Σαββάτου. Η ομάδα περιπολίας γονέων βγαίνει στους δρόμους του Ρείκιαβικ.

«Συναντούμε τα παιδιά, τους λέμε ότι είναι αργά και πως πρέπει να πάνε στο σπίτι τους. Ευγενικά και ωραία» δήλωσε ο Χέινταρ Άτλασον, μέλος της «ομάδας περιπολίας γονέων»

Τα Σαββατοκύριακα, οι έφηβοι στην Ισλανδία μαζεύονται στα πάρκα και πίνουν αλκοόλ .

«Είναι πολύ εύκολο να βαρεθείς. Εδώ, στο πάρκο πάντα βρίσκουμε κάτι να κάνουμε» υποστηρίζει η μαθήτρια Κάρεν Γκούτενσεν;

Για τους νεαρούς μαθητές το αλκοόλ δεν είναι πρόβλημα. Αντίθετα, τους βοηθά να ξεφύγουν από το στρες του σχολείου. Όμως ο δήμαρχος του Ρείκιαβικ ακόμη θυμάται τους μεθυσμένους φίλους του όταν ήταν παιδιά.

«Θυμάμαι πως τράβηξα από το λιμάνι, από την θάλασσα έναν συμμαθητή μου που είχε μεθύσει. Ένας άλλος έκανε εμετό σε ένα τοίχο πίσω από το αστυνομικό τμήμα» υποστηρίζει ο Δήμαρχος του Ρείκιαβικ, Νταγκούρ Έγκερτσον.

Σύμφωνα με έρευνες, πριν από δύο δεκαετίες, το 56% των νέων άνω των 16 κατανάλωναν σημαντική ποσότητα αλκοόλ. Πλέον το ποσοστό έχει πέσει στο 35%

«Όταν τους δίνεται μια ευκαιρία, ξεκινούν ένα άθλημα, μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο, ενώ κάποια παιδιά ξεκίνησαν και μια μπάντα. Το ζήτημα λοιπόν είναι, ως κοινωνία ποιες ευκαιρίες δίνουμε στα παιδιά» υποστηρίζει ο Δήμαρχος του Ρείκιαβικ, Νταγκούρ Έγκερτσον.

Ερευνητές υποστηρίζουν πως καθοριστικό ρόλο παίζει ο τρόπος προσέγγισης των νέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!