Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: «Eίκοσι χρονών πεθαίνεις»
[Euronews]: «Eίκοσι χρονών πεθαίνεις»

[Euronews]: «Eίκοσι χρονών πεθαίνεις»

Με μια ολοένα αυξανόμενη παρουσία στα μεγάλα φεστιβάλ ο αφρικανικός κινηματογράφος παίρνει τη θέση του. Νέα ταλέντα αναδύονται από περιοχές που μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία παρουσία. Η ταινία «Είκοσι Χρονών Πεθαίνεις» είναι το τέλειο παράδειγμα μια ταινία για τα ασφυκτικά δεσμά της παράδοσης που αμφισβητεί νομοτέλειες και απόλυτες αλήθειες.

Στη βάφτιση του Μοζαμίλ, ένας υπηρέτης του σεΐχη λιποθυμά την πιο κρίσιμη στιγμή, και ο οιωνός γεννά αυτόματα μια οδυνηρή προφητεία: το παιδί δεν θα ζήσει άλλη μέρα μετά τα είκοσί του χρόνια.

Φέροντας το βάρος της κατάρας, ο πατέρας του παιδιού αυτοεξορίζεται, ενώ ο Μοζαμίλ μεγαλώνει στη σκιά μιας αναπόδραστης μοίρας. Άλμα στον χρόνο, και ο Μοζαμίλ, που έχει εντρυφήσει στο Κοράνι, κοντεύει τα είκοσι. Ο ίδιος αντιμετωπίζει με στωικότητα το ριζικό του, ώσπου η συνάντηση με έναν νεοφερμένο στην κοινότητα τού γεννά αμφιβολίες.

”Στο Σουδάν δεν υπάρχει κινηματογράφος, νομίζω τα τελευταία 30 χρόνια κι αυτό είναι κακό. Την ίδια ώρα είναι θετικό το γεγονός ότι εμείς, η γενιά μου είμαστε τυχεροί να είμαστε κινηματογραφιστές στο Σουδάν σε μια χώρα με ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί. Ακολουθήσαμε τις αφρικανικές φόρμες, παρακολουθούσαμε τις αραβικές αλλά εδώ είναι κάτι νέο, υπάρχει μια μίξη που αντιπροσωπεύει το ίδιο το Σουδάν” λέει ο σκηνοθέτης Αμιάντ Αμπού Αλαλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!