Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Έγγραφο δείχνει ότι έχουν εξοφληθεί όλες οι απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων
[Euronews]: Έγγραφο δείχνει ότι έχουν εξοφληθεί όλες οι απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων

[Euronews]: Έγγραφο δείχνει ότι έχουν εξοφληθεί όλες οι απαιτήσεις των Τουρκοκυπρίων

Μισό εκατομμύριο στερλίνες κατέθεσε η βρετανική κυβέρνηση σε κοινό λογαριασμό των Φαζίλ Κουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς, ποσό που ήταν μέρος του 1,5 εκ. στερλινών με το οποίο θα γινόταν πλήρης και τελική εξόφληση όλων των απαιτήσεων της τουρκικής κοινότητας, περιλαμβανομένου του ΕΦΚΑΒ, με την προϋπόθεση ότι οι Τ/Κ δεν θα είχαν οποιαδήποτε απαίτηση μετά από αυτή την πληρωμή.

Σύμφωνα με το δικηγόρο Αχιλλέα Δημητριάδη, η διευθέτηση αποδεικνύεται σε σχετικό παράρτημα της Συνθήκης Εγγυήσεων ενώ υπάρχει και η απόδειξη της πληρωμής, και διερωτήθηκε τι έγιναν τα χρήματα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του ΕΒΚΑΦ Ιμπραχίμ Φατίχ Μπεντέρ και τον ισχυρισμό του ότι τους ανήκει τεράστιο μέρος της περίκλειστης Αμμοχώστου (Βαρώσι), ο κ. Δημητριάδης υπενθύμισε την υπόθεση Ξενίδη Αρέστη όπου το ΕΦΚΑΒ ισχυριζόταν ότι του ανήκε η περιουσία της κ. Αρέστη, αλλά αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο και στα προδικαστικά και επί της ουσίας.

Επίσης κάλεσε τους Βαρωσιώτες, που είναι ιδιοκτήτες περιουσίας στην περίκλειστη περιοχή, να κάνουν αιτήσεις στην “Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας” μόνο για αποκατάσταση και για απώλεια χρήσης. Με αυτόν τον τρόπο θα αναγκαστεί η τουρκική πλευρά να αποκαταστήσει αυτές τις περιουσίες.

Παράρτημα Y

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΒΚΑΦ ισχυρίστηκε πως τους τίτλους ιδιοκτησίας που έδειχναν ότι η γη ανήκε στα βακούφια τους είχαν βρει τυχαία σε ένα κτίριο στα Βαρώσια το 1990, ενώ ισχυρίστηκε ακόμη ότι υπάρχει έγγραφο που αποδεικνύει ότι οι Βρετανοί δεν είχαν δώσει 1,5 εκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!