Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Αιγυπτιακή Προεδρία: «Κοινά συμφέροντα και θέσεις Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου στην Αν.Μεσόγειο
[Euronews]: Αιγυπτιακή Προεδρία: «Κοινά συμφέροντα και θέσεις Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου στην Αν.Μεσόγειο

[Euronews]: Αιγυπτιακή Προεδρία: «Κοινά συμφέροντα και θέσεις Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου στην Αν.Μεσόγειο

Τους στενούς ιστορικούς διμερείς δεσμούς Αιγύπτου και Ελλάδας σε διάφορα ζητήματα επεσήμανε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Ενημερώνοντας για το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ηγετών, ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Μπάσαμ Ράντι τόνισε ότι «οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν απόψεις για περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, υποστηρίζοντας τη σημασία να ενισχυθεί ο συντονισμός των δύο κρατών στους τομείς αυτούς, είτε σε διμερές επίπεδο, είτε στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου».

Η «Αλ Αχράμ» αναφέρει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν τη σύγκλιση των απόψεών τους σε κοινά συμφέροντα και θέσεις των χωρών τους στην Ανατολική Μεσόγειο».

Το ρεπορτάζ του αιγυπτιακού πρακτορείου ειδήσεων ΜΕΝΑ που καταγράφει η αιγυπτιακή εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι «ο Πρόεδρος Αλ Σίσι και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανεξέτασαν τον τρόπο συντονισμού των κοινών προσπαθειών τους για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας καθώς και της παράνομης μετανάστευσης».

Τέλος, όπως επισημαίνεται, «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος επικρότησε τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Καΐρου και Αθήνας, λέγοντας ότι η Αίγυπτος προσβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας ιδιαίτερα τα θέματα της ασφάλειας, της στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!