Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ» γοητεύουν το Βερολίνο
[Euronews]: «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ» γοητεύουν το Βερολίνο

[Euronews]: «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ» γοητεύουν το Βερολίνο

Μια πνευματώδης κωμωδία που έχει να κάνει με την απιστία και τα ερωτικά μπλεξίματα. Βασίζεται στο διάσημο σαιξπηρικό έργο, αλλά έχει και μια γερμανική νότα. Η Κρατική Όπερα του Βερολίνου εγκαινίασε τη νέα σεζόν με την πρεμιέρα του έργου του Ότο Νικολάι «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ». Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του μπον βιβάν Σερ Τζον Φάλσταφ, ο Γερμανός βαθύφωνος Ρενέ Πάπε.

Ο Μαέστρος Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ διευθύνει την ορχήστρα, αναδεικνύοντας την εύθυμη και ανάλαφρη υπόθεση του έργου: «Αυτό το έργο είναι μέρος του DNA αυτής της χώρας. Είναι καθαρό γερμανικό χιούμορ». Ο Ρενέ Πάπε συμπληρώνει: «Ναι. Το γερμανικό χιούμορ υπάρχει. Παρόλο που έχει σαιξπηρική βάση, είμαστε σίγουρα αστείοι άνθρωποι. Μπορείτε να το δείτε και στο έργο του Νικολάι. Έχει χρησιμοποιήσει πολλές φράσεις από άλλα έργα και υπάρχει μια ανάλαφρη διάθεση σε όλο αυτό».

Ο Γερμανός συνθέτης ήταν ο ίδιος που διήυθυνε την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του, πριν από 170 χρόνια, σ’ αυτή την εδώ την όπερα. Πέθανε νέος, μετά από σύντομο χρονικό διάστημα: «Ο Νικολάι ήταν μια πολύ σημαντική προσωπικότητα. Γεννήθηκε στην Γερμανία, δούλεψε πολύ στην Βιέννη και ήταν αυτός που ίδρυσε την Φιλαρμονική της Βιέννης» τονίζει ο Μπάρενμποϊμ.

Όπως ο Φάλσταφ του Βέρντι, ο Ότο Νικολάι βάσισε την όπερά του πάνω στην ιστορία του χοντρού ιππότη, που είχε ένδοξο παρελθόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!