Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ: υποστήριξη στους πρόσφυγες από Βενεζουέλα
[Euronews]: ΕΕ: υποστήριξη στους πρόσφυγες από Βενεζουέλα

[Euronews]: ΕΕ: υποστήριξη στους πρόσφυγες από Βενεζουέλα

Η σταθερότητα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής βρίσκεται σε κίνδυνο υπό την πίεση των προσφύγων από τη Βενεζουέλα.

Περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα και η ροή συνεχίζει να αυξάνεται δραματικά καθώς η πολιτική κρίση δεν έχει λυθεί.

Οι γειτονικές χώρες αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο προβλήματα διαχείρισης της κατάστασης.

«Οι ανάγκες συνεχίζουν να αυξάνονται, όπως και ο αριθμός των προσφύγων. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη διεθνή συνεργασία, αλλά βλέποντας το πόσο μεγάλο είναι το φαινόμενο, χρειάζεται να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και να αυξήσουμε τη διεθνή συνεργασία ακόμη περισσότερο», λέει ο Κάρλος Χολμες Τρουχίγιο (Carlos Holmes Trujillo), Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας.

Η Κολομβία είναι η χώρα που έχει υποδεχθεί τους περισσότερους πρόσφυγες, ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες. Ακολουθούν το Περού, η Χιλή, ο Ισημερινός και η Βραζιλία.

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Βρυξέλλες φιλοξένησαν μια διεθνή διάσκεψη για τη συγκέντρωση υποστήριξης.

Στις χώρες αυτές, οι κοινωνικές υπηρεσίες βρίσκονται υπό πίεση. Και όπως εξηγούν τα Ηνωμένα Έθνη, τα προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται.

«Οι χώρες διαπιστώνουν ότι πολλά νοσοκομεία και πολλά σχολεία συμπεριλαμβάνουν πολύ μεγάλο αριθμό Βενεζουελάνων που χρειάζονται προσοχή. Οι ανάγκες αυξάνονται συνεχώς και αυτό αρχίζει να δημιουργεί εντάσεις μεταξύ των πολιτών. Για πρώτη φορά αρχίζουμε να βλέπουμε εστίες απόρριψης και ξενοφοβίας και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό», μας είπε ο Γουίλιαμ Σπίντλερ από την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!