Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ε.Ε.: Τέλος στην χρηματοδότηση έργων πετρελαίου, φυσικού αερίου, λιγνίτη
[Euronews]: Ε.Ε.: Τέλος στην χρηματοδότηση έργων πετρελαίου, φυσικού αερίου, λιγνίτη

[Euronews]: Ε.Ε.: Τέλος στην χρηματοδότηση έργων πετρελαίου, φυσικού αερίου, λιγνίτη

Τέλος στην χρηματοδότηση έργων που σχετίζονται με τη «βρώμικη» ενέργεια ζητούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Φινλανδίας, Μίκα Λίντιλα:

«Από το 2013, έχουμε διπλασιάσει την οικονομική στήριξη για να βοηθήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.»

Αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα σταματήσει να μετέχει στην χρηματοδότηση έργων από τις βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και λιγνίτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα μετεξελιχθεί σε Ευρωπαϊκή Τράπεζα για το Κλίμα.

Αποστολή της θα είναι να χρηματοδοτεί έργα βιώσιμης ανάπτυξης, που θα στηρίξουν τη μετάβαση της Ευρώπης σε μία περιβαλλοντικά φιλική εποχή.

«Η μετάβαση έχει μία πολύ σημαντική παράμετρο» σημειώνει στο euronews η Νάνσι Σάιτς στελεχος ΕΤΕπ. «Έχουμε δει διαδηλώσεις κατά των πετρελαϊκών κολοσσών όχι μόνο από νέους ανθρώπους, αλλά και από τα “κίτρινα γιλέκα”. Πρέπει όμως να δούμε και τις ζωές των ανθρώπων, τις δουλειές τους. Αν οι δουλειές τους κινδυνεύουν επειδή εργάζονται σε ανθρακωρυχεία ή σε βιομηχανίες με υψηλές εκπομπές ρύπων, πρέπει να το λάβουμε και αυτό υπόψη. Να τους δώσουμε ευκαιρίες και θέσεις εργασίας στο μέλλον. Διαφορετικά δε θα έχουμε αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!