Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Η διπλωματία της μουσικής
[Euronews]: Η διπλωματία της μουσικής

[Euronews]: Η διπλωματία της μουσικής

Είναι η διπλωματία της μουσικής που επιδιώκει να φέρει πιο κοντά την Βόρεια με την Νότια Κορέα. Η σοπράνο Κιμ Σονγκ Μι από την βόρεια Κορέα και ο βιολονίστας Γουόν Χιανγκ Τσουν επί σκηνής για πρώτη φορά στο Shanghai Oriental Art Center. Με αυτή τη σπάνια κοινή εμφάνιση, οι δύο καλλιτέχνες ελπίζουν να βάλουν ένα λιθαράκι για να κλείσει το χάσμα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας – σε μια εποχή νέων εντάσεων για τα πυρηνικά. Η εμφάνιση των καλλιτεχνών έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Σεούλ ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα πυροαυλική δοκιμή

«Στις πρόβες ένιωσα πραγματικά πολύ έντονα σαν να ανήκουμε στο ίδιο έθνος γιατί αν και ζούμε σε διαφορετικά μέρη και παίζουμε σε ξένο έδαφος, μας αρέσει το ίδιο φαγητό και μιλάμε την ίδια γλώσσα» λέει η σοπράνο.

Η συναυλία είναι απίθανο να οδηγήσει σε πρόοδο. Θα μπορούσε όμως να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα διευκόλυνε την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των Κορεατών.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε χωρισμένοι και είναι δύσκολο για μας, πολιτικά είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι η σημερινή παράσταση ήταν μόνο για λίγο, τουλάχιστον ήταν δυνατό να συναντηθούμε για να παίξουμε μουσική. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι ίσως θα έχουμε περισσότερες ευκαιρίες όπως αυτήν στο μέλλον» λέει ο διάσημος βιολονίστας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!