Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Διαμαρτυρία κατά της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία
[Euronews]: Διαμαρτυρία κατά της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία

[Euronews]: Διαμαρτυρία κατά της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Ο αρχικός σχεδιασμός της Επιτροπής Αγώνα κατά της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις ήταν η επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στην τουρκική πρεσβεία, ωστόσο η αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Μαιρήνη Στεφανίδη, «σήμερα ανάβουν ένα μπουρλότο, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά για όλους τους λαούς της περιοχής. Ξεσηκωνόμαστε, είμαστε αλληλέγγυες στις γυναίκες του συριακού λαού, οι οποίες υποφέρουν. Είμαστε δίπλα στις πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας και στα παιδιά τους που ζουν αυτήν την τρομερή κατάσταση στα διάφορα hot spots».

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία, κάνοντας λόγο για έναν πόλεμο γεωστρατηγικών συμφερόντων με απώτερο στόχο την αλλαγή των συνόρων στη Μέση Ανατολή.

«Είναι προκλητικό να ονομάζεται “Πηγή Ειρήνης”. Εκτιμάμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις, οι οποίες γίνονται μετά το πράσινο φως που άναψαν οι ΗΠΑ, αποτελούν πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που μπορεί να συμπαρασύρει ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», δήλωσε στο euronews ο οργανωτικός γραμματέας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Γρηγόρης Αναγνώστου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!